3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

34. Yıl kutlanıyor

Malatya İnönü Üniversitesi'nin kuruluşunun 34. yılı dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan tören, İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası'nın mini konseriyle devam etti. Konserin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, nice 34 yıla bilimin ve sanatın aydınlattığı yolda yürüyebilmek adına kendilerinden önce yakılmış ışıkları takip edip kendilerinden sonraya bir ışık bırakmak istediklerini belirtti. Dünyaca ünlü üniversitelere bakıldığı zaman bunların yüzlerce yıllık geçmişe sahip olduklarını göreceğimizi belirten Çelik, "Bilimin, teknolojinin ve sanatın temel unsurlar olarak kabul edildiği İnönü Üniversitesi'nin de bu temellerden hareketle çok yakında Türkiye'nin ilk on üniversitesi arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından onur konuğu Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu, ise " Atatürk ve Matematik" başlıklı bir konferans verdi. Konferansına başlamadan önce İnönü Üniversitesi'nin 34 yıllık yolculuğunda gurur duyulacak işler yaptığını ifade eden ve Üniversitenin kuruluş dönemlerinden anılarını aktaran Prof. Dr. Hacısalihoğlu, Türkiye'de bilimin tarihsel yolculuğunu kısaca anlattı. Atatürk'ün yaptığı devrimlerle Türk milletine bilimin ve aydınlığın kapısını açtığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 19:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?