4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

35. sinde teşhis konabildi

Boğazındaki rahatsızlığı için 34 defa doktora giden ancak 35. kez geldiği doktorda rahatsızlığını teşhis ettirebilen Tacettin Güneş, "Şimdiye kadar hep yanlış teşhis kondu. Yok yere bademciklerimi de aldılar. Karşı çıkmasaydım burnumdan da ameliyat edeceklerdi" dedi.


Diyarbakır'da oturan 35 yaşındaki Tacettin Güneş, Türkiye'de nadir olan rahatsızlığını ancak 35. kez doktora gittiğinde teşhis ettirebildi. Boğazının sağında bir kemik çıkıntısının boğaza batarak verdiği rahatsızlık tespit edilince hasta rahat bir nefes aldı.


Diyarbakır ve Elazığ'da bir yıl süreyle doktora giden ancak tedavilerden sonuç alamayan Tacettin Güneş, şöyle konuştu: "Boğazımın sağ tarafında yanma, batma ve bazen de yutkunma güçlüğü çekiyordum. Diyarbakır'da başvurmadığım hastane kalmadı. Devlet Hastanesi'ne, özel hastanelere ve Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gittim, profesörlere gittim, doçentlere gittim. Hiçbir bulguya rastlanmadı, herhangi bir teşhis konulmadı. Diyarbakır'dan sonra Elazığ'da özel bir hastanedeki profesöre gittim. O da 'Hiç bir şey yok' dedi. Daha sonra Malatya'daki özel hastaneye geldim."


Malatya Özel Mavi Hastanesi'nde Doktor Yunus Feyyat Sakin'e geldiğini ve yaşadığı rahatsızlığın teşhis edildiğini belirten Tacettin Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdiye kadar gittiğim doktor ve hastane kalmadı. Sağlık karnemde 34. sayfadayım. Ben sadece bu rahatsızlığımdan dolayı doktora gittim. Başka bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gitmedim. Tam 34 kez doktora gittim. Şu an 35. sayfadayım.Şimdiye kadar hep yanlış teşhis konulmuş. Ameliyat oldum, bademciklerim boşu boşuna alındı. Hatta bir doktor burnumdan beni ameliyat etmek istedi ama ben kabul etmedim."


Malatya Özel Mavi Hastanesi'nde görevli Doktor Yunus Feyyat Sakin ise hastasının rahatsızlığının her 100 hastadan ancak 4'ünde görüldüğünü belirterek, "Hasta boğazının sağ kısmında ağrı batma hissiyle başvurdu. İlk bakışta hasta doğal görünüyordu.Yapılan tetkiklerde, uzun bir kemik çıkıntısının sağ tarafından boğazına batarak rahatsız ettiği tespit edildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 15:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?