30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

4. Kısa Film Festivali başladı

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 4. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Malatya İnönü Üniversitesi 4. Kısa Film Festivali başladı.

İnönü Üniversitesi Kütüphane Salonu'nda gerçekleştirilen 4. Kısa Film Festivalinin açılışına; Senarist, Yönetmen ve İnönü Üniversitesi 4. Kısa Film Festivali Jüri Üyesi Işıl Özgentürk'te katıldı.

7 Mayıs'a kadar sürecek olan 4. Kısa Film Festivali'nde; 160 kurmaca 40 belgesel olmak üzere toplam 200 kısa film başvurdu. Ön eleme jüri üyelerinin yaptığı çalışmalar sonrası 8 belgesel 12 kurmaca film, yarışma hakkı kazandı.

4. Kısa Film Festivali'nin açılışında birbirinden ünlü yönetmenlerin kısa filmleri de gösterildi.

Öte yandan Film Festivaline jüri üyeliği yapacak olan Senarist ve Yönetmen Işıl Özgentürk, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Özgentürk, "Benim buraya ilk gelişim değil. Burası hep sevdiğim bir üniversite. Kısa filmde daha demokratik, daha çok insanın yapabildiği ve kendisini daha iyi ifade ettiği bir dal olduğu için severek Malatya'ya geliyorum. Bu arada kayısıyı da sevdiğini söylemek istiyorum. Hiçbir kusur yok. Her şey de zamanında başladı" dedi.

Özgentürk, gençliği nasıl buluyorsunuz? sorusuna; "Eskiden bizim yaşımızda biz kalem ve kağıdı alıp, şiir yazardık. Şimdi küçücük bir makine alabilip, kendi şiirinizi bu sefer görsel olarak yazma şansına sahipler. Bu bir şans. Ama şunu hiç unutmasınlar ki, ve ben bunu çok eksik görüyorum. Sinemayı sadece görüntü olarak zannediyorlar. Oysa sinema bir tek şeydir. Sinema, hikaye anlatma sanatıdır. O nedenden edebiyat yanlarını çok güçlendirsinler" cevabını verdi.

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 4. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 15:49:04
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 17:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?