4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

47 yıl aynı kazıda çalıştı

Malatya'da 47 yıldır Aslantepe Höyüğü kazılarında çalışan Muharrem Perçin, yaş haddinden emekli oldu.

İtalya Roma Üniversitesi'nden uzmanların 1961 yılında Malatya'nın Aslantepe Höyüğü'ne kazıya geldiğini belirten Muharrem Perçin, kendisinin de o zaman işçi olarak kazıda görev yapmaya başladığını ifade etti. 3 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra devlet memuru olarak burada bekçilik yapmaya başlayan Perçin, "47 yıl boyunca tırnağımla, gözümle ve başımla Aslantepe Höyüğü'nün her karışında emeğim var. Evim, canım deyip çalıştım" dedi.

Hem bekçi hem de restiratör olarak çalıştığını ifade eden Perçin, "47 yılda 3 kazı başkanı ile çalıştım. Pulluzi, Alba Palmieri, şimdi ise Prof. Dr. Marcella Frangıpane ile çalıştım ve emekli oldum" diye konuştu.

İtalyanlar ile çalışması nedeniyle İtalyanca'yı da büyük oranda öğrendiğini belirten Perçin, konuşup anladığını aktarabildiğini söyledi. 47 yıllık kazı bölgesinde çalışması nedeniyle birçok anıları olduğunu dile getiren Perçin, aslında emekli olmak istemediğini, 69 yaşında olmasından dolayı yaş haddi ve sağlığı dolayısıyla emekliye ayrıldığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?