4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

5 belde mahalle oldu

Malatya Belediyesi'ne bağlanan merkez Orduzu, Dilek, Hanımınçiftliği, Konak ve Topsöğüt beldeleri mahalleye dönüştürüldü.


Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, konuyla ilgili olarak makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada 23 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan üçlü kararname ile 5 beldenin Malatya Belediyesi'ne bağlandığını belirtti.

2009 seçimlerine kadar beldelerin belediyeliklerinin devam edeceğini ifade eden Daşöz, "Bu beldeler, 2009 yerel seçimlerine kadar belediye olarak yönetilecek. 2009 seçimlerinde ise bu beldeler mahalle olduğu için muhtarlık seçimine gidilecek" dedi.


Kararnameye göre Orduzu, Dilek, Hanımınçiftliği, Konak ve Topsöğüt beldelerinin merkeze bağlı mahalleye dönüştürüldüğünü kaydeden Vali Daşöz, sözlerine şöyle devam etti:


"İlgili belediye kanunlarına göre bu beldelerin mahalle hüviyetine geçişi ancak ilk yerel seçimlerle birlikte yapılabilir. 2009 yılındaki yerel seçimlerde ise mahalle muhtarı ve merkez belediye seçimlerinde oy verebilecekler. Belediyelerin tüm alacak ve borçları da bu noktada merkez belediyelerine devredilecek."


Daşöz, Malatya genelinde 54 olan belediye sayısının ilgili kararname ile 49'a düşeceğini de ifade ederek 5 beldenin 43 bin 470 olan nüfusunun da Malatya merkez nüfusuna bağlanmasıyla merkez nüfusun 426 bin 655'e çıkacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?