4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

5 Haziran'a kadar ekmeğe zam yok

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO'ya bağlı fırın ve ekmek fabrikalarında 5 Haziran 2008 tarihine kadar ekmeğe zam yapılmaması için karar aldıklarını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapılan Nisan ayı toplantısında TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz ay Malatya'yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'dan Malatya'nın yeni teşvik uygulamasında sektörel ve bölgesel iller kapsamına alınmasını, barajlara ve ulaşımdaki sıkıntıların çözümü için destek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret edilmesi esnasında da Malatya'nın sorunlarını aktardıklarını belirten Erkoç, Malatya Fırıncılar Odası'nın ekmeğin gramajını 200 grama çıkartarak fiyatını 50 kuruş olarak belirlemesine tepki göstererek, yeni gramaj uygulamasının 5 Haziran'da başlayacağını ve kendilerinin de bu tarihe kadar herhangi bir ayarlama yapmayacaklarını belirtti.

TSO'ya bağlı fırınların eskiden olduğu gibi 150 gram ekmeği 30 kuruştan satmaya devam edeceğini belirten Erkoç, "Türk Gıda Kodeksi tebliğinin 2. maddesi (b) bendi gereği francala somun ekmek 5 Haziran 2008 tarihi itibari ile 300 gramdan başlayarak ve 50'şer gram arttırılarak piyasaya sürülmesi zorunluluğu getirilmiştir. Biz keyfi bir rayiç belirleme yetkisine sahip değiliz. Gramaj kontrolü de Tarım Müdürlüğü'ne verilmiştir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı fırıncılar için verilen rayiç hiçbir şekilde bizi bağlamaz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 12:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?