4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

54 avukat 54 okulda konferans verdi

Malatya Valiliği ve Malatya Barosu'nun işbirliği ile yapılan organizasyonda, Malatya'daki 54 ayrı okulda aynı anda 54 avukat tarafından öğrencilere İnsan Hakları konusunda konferans verildi.


Malatya Barosu'nun görevlendirdiği 54 avukat, 23'ü lise ve 31'de ilköğretim okulu olmak üzere toplam 54 okulda öğrencilere İnsan Hakları konusunda ders verdiler. Tüm okullarda aynı saatte başlatılan İnsan Hakları konferansında avukatlar, öğrencilere, "Yaşama hakkı, işkence yasağı, kölelik ve zorla çalıştırma yasağı, özgürlük ve güvenlik hakkı, adil yargılanma hakkı, cezalandırma yasallığı, özel hayatın ve aile hayatının korunması, düşünce, vicdan ve din özgürlüğü, İfade özgürlüğü, dernek kurma ve toplantı özgürlüğü, evlenme hakkı, dava hakkı ve ayrımcılık yasağı" konularında bilgi verdiler.


Malatya Barosu'nun hazırladığı sunumu kaynak alarak konuşan avukatlar, öğrencilere Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan da bahsederek, Anayasadaki temel hak ve hürriyetler konusunda da öğrencilere bilgiler verdiler. Öğrencilere, "Kişinin temel hak ve ödevleri, sosyal ve ekonomik haklar, siyasi haklar ve ödevler" konularında da bilgiler verildi.
Öğrencilere, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi ile Birleşmiş Milletlerin 6 temel insan hakları sözleşmesinden de bilgiler aktarıldı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?