2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

6 kişi de intihar etti

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yılın 5 ayında 150 intihar girişimi ve 6 intihar olayı meydana geldiğini, intihar girişimlerinin psikolojik sorunları olan gençler arasında yaygın olduğunu söylediler.

İntihar girişimlerinin büyük çoğunluğunun ilaç içmek suretiyle gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, karne dönemlerinde ailelerinçocuklarına baskı kurmasının, intihar girişimlerinin bu dönemde artmasına neden olduğunu bildirdiler.

İNSANLAR ARASI İLİŞKİLER AZALIYOR 

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Psikolog Prof. Dr. Mustafa Kılıç ise intihar olaylarının başlıca nedenin, büyük kentlerde azalan insan ilişkileri olduğunu söyledi.

Büyük kentlerde insan ilişkilerinin zayıflaması nedeniyle kişilerin kalabalık içinde yalnız kaldığını, bu durumun üstüne gidilmesi gereken bir sorun haline geldiğini vurgulayan Kılıç, “Kentleşmenin en yoğun şeklini yaşadığımız bir dönemde bulunuyoruz. Kentlerin nüfusu arttıkça, insan ilişkileri de o ölçüde zayıflıyor. Kırsalda yaşayan insan, sürekli çevresiyle diyalog halindedir. Ancak büyük kentlere baktığımızda kişiler, kendi ayakları üzerinde durma ve yaşam savaşı verme çabasıyla kendilerini dış dünyadan soyutluyorlar. Bu durum zamanla bunalıma dönüşebiliyor. Malatya’da 5 ayda 150 intihar girişiminin olması ürkütücü, insanı düşündüren ve çözüm aranması gereken bir konu” dedi.

‘HERKESİN SOSYAL HAYATI OLMALI’ 

Günlük yaşam ve gelecek kaygısının da intihar girişimlerine neden olduğuna işaret eden Kılıç, “Toplumumuzda aslında belli bir sıcak ilgi söz konusu. Örneğin bir sıkıntımız olduğunda, üzerine vazife olmayan biri bile ‘Neyin var?’ diye soruyor. Aslında bu iyi bir şey. Ancak gelecek kaygısı ve günlük yaşamın güçlüğü, çoğu kez bizi hayattan soyutluyor. Bu nedenle çalışan, öğrenci veya ev hanımı, konumu ne olursa olsun herkesin sosyal hayatı olmalı” dedi.

Prof. Dr. Kılıç, karne döneminin yaklaştığını da hatırlatarak, ailelerin çocuklarına baskı yapmaları gerektiğini sözlerine ekledib.

NTV
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 12:38:07
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 12:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?