4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

6 tabanca ele geçirildi

Malatya'da yapılan iki ayrı çalışmada toplam 6 tabanca ele geçirilirken, 2 zanlı tutuklandı. 

Darende ilçesi Günpınar köyünde, M.K. ve M.Ö. isimli şahısların silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları ihbarını alan jandarma ekipleri tarafından, şahısların ev ve müştemilatında yapılan aramada 1 adet 7.62 mm çapında mavzer ve 3 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili M.K. ve M.Ö. isimli zanlıların gözaltına alındığı ve soruşturmaya devam edildiği bildirildi. 

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Büro Amirliği görevlilerinin çalışmalarında; S.B. ve M.İ. isimli şahısların silah ticareti yaptıkları, temin etmiş oldukları silahları para karşılığında sattıkları şeklinde bilgiler elde edildi. İhbar üzerine, S.B. isimli şahsın işletmeciliğini yaptığı kafede yapılan operasyon kapsamında, 2 adet tabanca ve 14 adet dolu fişek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak S.B. ve M.İ. isimli zanlılar yakalanarak gözaltına
alındı. Zanlılar, haklarında 6136 Silah Kanunu'na muhalefet suçundan hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?