3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

7 bin 558 çiftçi tazminat istedi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Sabri Akın, Malatya'da don, dolu ve fırtınadan dolayı zarar gören toplam 7 bin 558 çiftçinin TARSİM'e tazminat talebinde bulunduğunu belirti.


AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, beraberinde il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TARSİM Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Sabri Akın'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, "TARSİM deyince köylü ve çiftçi kesimi akla geliyor. TARSİM ülkemiz için çok büyük faydalar sağlıyor. AK Parti'nin devrim niteliğindeki çalışmalarından biride TARSİM'dir. Bu çalışma 2005 yılında gerçekleştirildi. Daha önce Tabii Afetler Kanunu yürürlükte iken, vatandaşlar tabi afetlerden yaralanamıyordu. Vatandaşlarımız mutlaka TARSİM imkanlarından yararlanmalıdır" dedi.


TARSİM Koordinatörü Sabri Akın da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Türkiye, nüfusunun yüzde 33'ünü tarımla geçimini sağladığı bir ülke. TARSİM uygulaması gerçekten bir devrim niteliğinde. TARSİM 2007 yılında Malatya'da yaşanan don olayından dolayı çiftçilere 17 milyon TL tazminat ödemesi yaptı. Malatya'da son olarak Nisan ayında don olayı yaşandı. TARSİM'e 6 bin 435 çiftçi dondan, 976 çiftçi doludan, 146 çiftçi fırtınadan ve 1 çiftçi de hortumdan dolayı başvuruda bulundu. Malatya'da 26 ekip 62 eksperle çalışmalarını sürdürüyor. İhbarları alır almaz hemen çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kale, Battalgazi, Yazıhan, merkez, Pütürge, Doğanyol'daki eksper çalışmaları sona erdi. Darende, Hekimhan, Kuluncak ve diğer bölgelerdeki çalışmalar ise devam ediyor."

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?