3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

7 bin 700 işadamına teşvik daveti

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, 7 bin 700 işadamına teşvik paketini anlatan elektronik posta gönderdiğini ve bunlardan 100 işadamının Malatya'ya yatırım yapmak için cevap verdiğini belirtti.


AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Oda başkanlarının da bulunduğu ziyarette konuşan Milletvekili Öz, "Çıkmış olan kanunların yansımasını görüp, istişare ediyoruz. Yeni çıkan Teşvik Yasası için hep birlikte ne yapabiliriz, bunun değerlendirmesini yapacağız. Teşvik Yasası'ndan Malatya'da hep birlikte nasıl yararlanırız, bu birlikteliği oluşturmalıyız. Yakın zamanda Malatya'ya yatırım yapmak isteyenlere yer bulmakta sıkıntı çekeceğiz. 7 bin 700 civarında işadamına elektronik ortamda mektup gönderdim.100'ün üzerinde işadamından cevap geldi ve kararname çıktıktan sonra benimle görüşmek istediklerini bildirdiler. Kararnamenin çıkmasını bekliyorlar. Tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren firmaların Malatya gibi bölgelere gelmeleri halinde birçok desteklerden yararlanıyorlar" dedi.


Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin de, "Sivil toplum örgütleri olarak elimizden ne gelirse; elimizi değil, boynumuzu tayın altına koyarız. Başka illere gidince o illerde gördüğümüz yolları Malatya'da göremiyoruz. Geçen hafta Sivas'a gitmiştim. İnanın Sivas bölgesine geçince yolun asfaltlanmasının bile apayrı olduğunu görüyorsunuz. Önemli olan hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde Malatya'ya yeni kazanımlar getirmektir. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Hepimizin gücümüzü birleştirip bir yumruk olup, birlikte çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
Teşvik paketinde esnafın olmamasından üzüntü duyduklarını da belirten Keskin, "Başbakanımızın sözü var. O söze inanıyoruz. Esnafa da destek verilmeli" dedi.
AK Parti Milletvekili Öz, Keskin'in yollarla ilgili sıkıntıyı anlatması üzerine, "Darende-Malatya karayolunda tünelin ihalesini yaptık. Bin 500 metre. 2011 yılından sonra Malatya-Darende karayolu çok rahat olacak. Beylerderesi Viyadüğü'ne geçen yıl 9 milyon 500 bin TL kaynak aktarıldı. Beylerderesi Viyadüğü için 13 milyon TL ödenek verildi. Çevreyolu bu süreçte, açık konuşmak lazım, Türkiye'nin gerçeklerine bakınca yakın bir zamanda yapılması çok zor görünüyor. Çevreyoluna acil olarak ihtiyaç var.
Belediyemizin kuzeyde ve güneyde geçiş yolları açma projesi var. Benim asıl rüyam hızlı trenin gelmesidir. Sivas-Tiflis arası hızlı tren projesinin bir ayağının Malatya'ya kaldırılması ve Malatya-İskenderun arasında hızlı tren projesini gerçekleştirmektir. Çünkü bizim denize ulaşarak, meyvemizi deniz ulaşımı ile göndermemiz çok önemli" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?