6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

9 firma beyaz bayrak aldı

Malatya'da gıda güvenliği bakımından olur alan 9 firmaya, Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Beyaz Bayrak" ve sertifikaları törenle verildi.


Kervansaray Lokantası'nda düzenlenen iftar yemeğinden sonra, Kervansaray Lokantası, Ercan Kasabı, Satır Lokantası, Öz Nesil Tavukçuluk, Seher Tavukçuluk, Esenlik Dede Korkut Sosyal Tesisleri, Çırağan Düğün Sarayı ve Et Lokantası, Biricik Unlu Mamulleri ve Yıldız Düğün Salonu'na, gıda güvenliği ve sağlıklı hizmet nedeniyle "Beyaz Bayrak" ve sertifikaları törenle verildi.

Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Cengiz, Ziya Kesiriklioğlu, Deftardar Erdoğan Ergün, Vergi Deiresi Başkanı Niyazi Özkök, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram, İl Başkanı Ali Evren, bazı belediye daire müdürüleri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri katıldı.
Törende konuşma yapan Vali Daşöz, "Ülkemizin imajı, sağlığımız ve gıdalarımızın ihracatı bakımından bu tür organizeler önemlidir" diyerek, Avrupa Birliği (AB) yolunda olan ülkemizde bu tür çalışmaların önemini anlattı. "Malatya marka şehri olmak istiyorsa, öncelikle gıda güvenliğinde marka olmalıyız" diyen Daşöz, gıda sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti.


Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da, 5179 sayılı gıda yasası gereği gıda sektöründe beyaz bayrak uygulaması başlatıldığını belirterek, "İşletmelerin üretme, işleme, depolama kriterlerle bakıp, Beyaz Bayrak uygulamasını ilk etapta 9 firmaya verdik. Denetimler sürüyor. Beyaz Bayrak ve sertifika alan firmalar önümüzdeki günlerde artabilir" şeklinde konuştu.


Beyaz Bayrak ve sertifika verilen kuruluşları denetlemeyi sürdüreceklerini ve şartlara uymayanlardan tekrar bayrağı alacaklarına dikkat çeken Güldal, "Hastalıkların yüzde 65 gıdalardan kaynaklanıyor. Gıdanın da sağlıklı ortamda üretilmesinin önemi büyüktür" dedi.


Beyaz Bayrak almaya firmaların tanıtıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, yetkililer söz konusu firmalara Beyaz Bayrak ve sertifikalarını verdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 02:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?