2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

AB bilgilendirme paneli

Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Derneği Genel Başkanı Tunay İnce, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin AB ile ilgili çalışmaları etkilemeyeceğini söyledi. 

AB Çalışmaları Merkezi Derneği Malatya Şubesi'nin "AB Bilgilendirme" konulu paneline konuşmacı olarak, Başbakanlık Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Genel Başkanı Tunay İnce, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. A. Kadir Baharçiçek katıldı. Paneli, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Malatya Barosu avukatlarından İzzet Ünsalan'ın başkanlığını yaptığı panelde, AB Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Çalışmaları Merkezi Genel Başkanı Tunay İnce, Türkiye'de AB ile ilgili olarak bilgilendirme eksikliği bulunduğunu belirtti. İnce, "Türkiye'deki AB ile ilgili yanlış bilgilendirmeyi ortadan kaldırmalıyız. Bunu için Türkiye genelinde AB Çalışmaları Merkezi Derneği şubeleri kuruldu. AB ile mali işbirliğinin artacağı gibi AB'den şimdiye kadar 1.07 milyar Euro yardım geldi. Önümüzdeki 7 yılık süreçte bu rakamın 8-9 milyar Euro yardım yapılması planlanıyor. Sivil toplum kuruluşları ile devlet yöneticileri arasındaki kopukluk yeni dönemde tamamen kapanacaktır" dedi.
İnce, AB ile ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile genel seçimlerden etkilenmeyeceğini de kaydetti. 

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. A. Kadir Baharçiçek ise, AB'nin diğer uluslararası örgütlerden farklı bir yapılanma içerisinde olduğunu ifade etti. Baharçiçek, "AB bir devlet gibi örgütleniyor. Bir devlet gibi kural koyan karar alan organlara sahip. Tam bir devlet gibi örgütlenmesi var. AB'nin bir devlet olma amacını taşıdığını söyleyebiliriz. AB, ekonomik birliktelik halinden bir siyasi birliktelik haline gelmiştir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından panelistler katılımcıların sorularını cevapladı.
İHa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?