6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

AB-Türkiye ilişkileri mercek altına alındı

Malatya İnönü Üniversitesi’nde verilen panele konuşmacı olarak katılan Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, "Avrupa Birliği’ni istemiyorum, canı cehenneme" dedi.

İnönü Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencileri tarafından verilen "17 Aralık Müzakere Tarihi Öncesinde Türkiye-AB İlişkileri" konulu panele konuşmacı olarak Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever katıldı.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde verilen panelde konuşan Vural Savaş, "Avrupa Birliğini istemiyorum, canı cehenneme" diye konuştu. Türkiye’nin AB yerine istikametini komşuları ve Avrasya’ya doğru yöneltmesi gerektiğini ileri süren Şavaş, geçmişte Rusya ile yaşanan yakınlaşmalardan dolayı hükümetlerin yıkıldığını belirtti. Savaş, "Doğu ve komşularımız ile ilişkilerimizi düzelttiğimiz zaman Türkiye’de sağ-sol kavgaları çıkartılmış, darbeler için zemin hazırlanmıştır" dedi.

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ise, AB’nin bir devlet olduğunu ve bir devlette bulunması gereken tüm organları işlettiğini kaydederek, "AB, Amerika’ya bir alternatiftir" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Alemdaroğlu, AB’nin Türkiye’yi rencide edici hareketlerine yöneticilerin katlandığını savunarak, AB’nin Türkiye’nin parçalanması ve bölünmesi için çok sayıda karalar aldığını öne sürdü.

malatya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:56:32
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 14:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?