3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

ABD Tarım Müsteşarı Malatya'da

Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, beraberinde ABD'nin Orta Asya ve Türkiye'den sorumlu Tarım Müsteşarı Mr. Ralph Gifford ve eşi ile birlikte Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ziyarette bulundu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, ziyarette ABD tarım müsteşarı Ralph Gifford'a Obama ve kayısı kartpostalı ile 91 Bin Dev Öğrenci kitaplarını hediye etti. Gifford, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında kayısı ile ilgili söylediği cümlelerin ardından, kamuoyunda meydana gelen heyecanın nasıl faydaya dönüştürülebileceğinin araştırması içerisinde olduklarını söyledi.

Malatya Belediyesi'ni ziyaretten dolayı konuklarına teşekkür eden ve onları Malatya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında kayısıdan bahsetmesinin kendilerini Malatyalılar olarak ayrıca mutlu ettiğini söyledi.
Malatya kayısısının ABD'de daha çok tanınmasını ve pazar edinmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Çakır, "Sizlerin de buna destek vererek yardımcı olacağınızı, kayısının da iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine vesile olacağına inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında konuklarını Temmuz ayında düzenlenecek Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri'ne davet ederken, müsteşar Gifford, bu daveti Türkiye büyükelçilerine ileteceklerini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, kayısı yetiştirilen ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir şehrin Malatya ile kardeş şehir yapılması teklifinde bulundu.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında konuklarına kuru kayısı hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?