4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

ABİGEM'den bilgilendirme toplantısı

Malatya'da Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından rekabet edilebilirlikle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen rekabet edilebilirlikle ilgili bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ekonomik krize değindi. Küresel mali krizle birlikte sanayicilerin rahat edebilmesi için bankaların kredi musluklarını açmalarını beklediklerine dikkat çeken Erkoç, "Bankalar sanayicinin önünü tıkamamalı, açmalıdır" şeklinde konuştu.

Krizin münferit manada bazı işletmeleri sıkıntıya soktuğunu, genel anlamda büyük bir sıkıntı olmadığını savunan Erkoç, "Küresel krizle birlikte fazla moralimizi bozmamamız lazım. Moralimizi fazla bozmadan bu sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışalım. Ekonomik krizin fazla etkisi olmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

ABİGEM'in amaçlarından da söz eden Erkoç, "Sanayicilerimize proje manasında yardımcı olmak, Avrupa Birliği hibe kredilerinden azami ölçüde yararlanmak için Malatya'da kurulmasına vesile olduğumuz Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nden sanayicilerin gerektiği şekilde yararlanmasını istediklerini vurguladı.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Malatya Ofis Müdürü Şebnem Yılmaz da, ABİGEM ile ilgili bilgiler aktardı. Türkiye'de 11 il'de olan ABİGEM'in birisinin de Malatya'da olmasının avantajların söz eden Yılmaz, ABİGEM olarak amaçlarını şöyle sıraladı:
"Kuruluş amacı bölgesindeki Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) başta olmak üzere Türkiye'deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslar arası piyasalardaki aktivitelerinin arttırılması, ekonominin bel kemiği olan KOBİ'lere odaklanarak bölgesel kalkındırmayı hızlandırmak, hali hazırda faaliyette olanların rekabet güçlerini arttırmak, pazarlardaki sürdürülebilirliklerini sağlamak gibi konularda KOBİ'Lere destek vermek."

Şebnem Yılmaz, danışmanlık, eğitim ve bilgilendirme konularında sanayicilere yardımcı olacaklarını ifade ederek, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı.

Yılmaz'dan sonra Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi uzmanları kendi alanlarında bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?