4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Acı tesadüf

Malatya'da Özmurat Şirketler Grubu'nun ve TV Malatya'nın geçen yıl vefat eden yönetim kurulu başkanı Murat Koçyiğit'in babası Nurettin Koçyiğit, oğlunun ölüm yıldönümünde hayatını kaybetti. 

Malatya'da kuyumculuk, döviz, otomotiv, sigorta ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren Özmurat Şirketler Grubu ve TV Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçyiğit, geçen yıl 27 Ekim 2007 günü 47 yaşında iken vefat etmişti. 

Murat Koçyiğit'in 1. ölüm yıldönümü dolayısıyla mezarı başında düzenlenecek anma töreni için hazırlık yapılırken, kuyumcu olan babası Nurettin Koçyiğit'in (75) kalp yetmezliği nedeniyle vefat etmesi, akrabalarını ve Malatya iş dünyasını yasa boğdu.
Koçyiğit'in cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı'nda İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. 

Cenazeye; Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya milletvekili İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Atlaş, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP Merkez İlçe Başkanı Cumali Gürhan, SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, kuyumcu esnafı, işadamları, basın yayın kuruluşu çalışanları ve temsilcileri ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. 

İşadamı Nurettin Koçyiğit'in cenazesi, geçen yıl aynı gün vefat eden oğlu işadamı Murat Koçyiğit'in mezarının yanında toprağa verildi. 

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu 6 çocuk babası olan Nurettin Koçyiğit'in 15 yaşından beri kuyumculuk yaptığı ve Malatya'nın modern anlamda ilk altın işleme atölyesinin kurucusu olduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 19:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?