4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

ADD'den 29 Ekim açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Türkiye'nin bugünkü durumundan Atatürk sorumlu değildir" dedi.

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 85. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada sorunlara temas eden ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in ancak 15 yılını görebilen büyük önder, ülke tarihinde çok kısa bir zaman dilimi olan 15 yılda çoğu zaman imkansız denilenleri başararak büyük inkılaplara imza atıp Türkiye'yi her alanda dünyanın gıpta ile baktığı büyük ve saygın ülke konumuna getirdi. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu. Onun adını ağızlarından düşürmeyip her zaman onun yolundan gittiklerini söyleyenler, onun adını anarak bu güzelim ülkeyi uçurumların kenarına kadar getirdi. Eğer bu ülke bugün bu çıkmazlara düştüyse bundan kesinlikle Atatürk sorumlu değildir. Bu durumun nedenini bugünde değil, 60 küsur yıllık hükümet politikalarında aramak gerekir" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığımız 85'inci yılda ülkemiz çeşitli tuzakların eşiğine itilmek istenmektedir. Avrupa Birliği'ne alınma bahanesi ve aldatmaları ile bu tuzaklar yoğunlaşarak saldırılar artırılmaktadır. Emperyalizmin maşası bölücü örgüt PKK'nın güvenlik güçlerimizi dış güçlerin desteğiyle şehit etmeye devam etmesi, etnik kışkırtmalar, sahte Ermeni Soykırımı savlarını öne süren hain zihniyetlerin varlığı, Kıbrıs'tan ödünler istenmesi, halkımızın öz varlıkları olan ulusal kaynaklarımızın işbirlikçileri aracılığıyla uluslararası tekellere sunulmaktadır" diyen Tunçdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bununla birlikte, gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklar, Sevr düşüncesini hayata geçirmeye çalışan dıştaki ve içteki ihanet odaklarının tehlikeli gidişatı gibi olaylara halkımız film izler gibi tepkisizce yaklaşmaktadır. 85 yıl önce onca yokluklara, imkansızlıklara rağmen bir karış denilebilecek yerleri işgalcilere vermemek için yüz binlerce şehit vermekte tereddüt etmeyen bu ulusun, bugün Cumhuriyet'e karşı içten ve dıştan yapılan saldırılara yeterli duyarlılığı göstermemesi düşündürücüdür."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?