4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Adının Ermeni ismi olmasını istiyor

Malatya'da çıkardığı albümü satarak geçimini sağlayan ve Ermeni asıllı olduğunu söyleyen bir kişi, isminin Ermeni ismiyle değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.


Malatya'da İnönü Caddesi'nde yıllardan beri çakmakçılık tezgahının yanında, çıkarttığı Türk halk müziği parçalarından oluşan "Dağı var, ovası var" adlı kasetini de satan Kazım Akıncı, Ermeni asıllı olması nedeniyle ismini değiştirmek istediğini söyledi. Akıncı, isminin Serkis Nersesyan olarak değiştirilmesi isteğiyle Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu kaydetti. Akıncı, "Aslen Ermeni'yim. Yeni ismim Allah izin verirse, yine hayırlıysa diyelim Serkis Nersesyan olacak. Ben müzik
hayatıma 9 yaşında başladım. 2001 yılında keşfedildim. Şu anda bir kasetim var, onu da kendim satıyorum. Kısmet olursa ikinci kasetim çıkacak. İkinci kasetim Ermeni ismimle çıkacak. Yanlış anlamayın, ayrım, gayrım değil. Yani ben buyum" dedi.


Amacının ayrımcılık yapmak olmadığını söyleyen Kazım Akıncı, ikinci kasetini Ermenice ismiyle çıkartmak istediğini belirterek, kaseti için yardım beklediğini de söyledi.

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 23:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?