4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Afet konutları için ödenek ayrıldı

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da 2 ilçeye yapılacak afet konutları için 8 milyon 176 bin YTL ödenek ayrıldığını belirtti.

Milletvekili Çalık yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya ve çevresinde 2005 ve 2007 yıllarında meydana gelen deprem afeti sonucu Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ve bağlı köylerinde 681 aile konuttan, 391 aile ise ahırdan hak sahibi kabul edilerek Evini Yapana Yardım (EYY) metoduna göre 2008 yılı yatırım programına alındı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'la gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, konut ve ahırların EYY metoduyla yapılması hususu 2008 yılı yatırım programına alındı. Gayretlerimiz neticesinde ailelerimizin uzun süredir bekledikleri müjdeli haberi bugün duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde inşa edilecek Afet Konutları ile ilgili vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirten Çalık, "Vatandaşlarımız 2008 yılında yapılacak olan konut ve ahırların ihale usulüyle değil EYY metoduyla yapılmasını arzuluyorlardı. Bu konuyu milletvekillerimizle birlikte Bayındırlık Bakanımıza ilettik. Bakanımız bu talebimizle ilgili gerekli talimatları verdi ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nın görüşlerine sundu. 8 milyon 176 bin YTL ödenek tahsis edilerek 2008 yılı yatırım programına alınması sağlandı. Hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
israfil yağmur IP: 78.162.239.xxx Tarih : 4.06.2008 10:03:23

Hekimhan Karaköcek köyünde eksik kalan konutlar neden gündeme alınmamış. 2007 de yapılan konutlarda da halen elektrik, su, tlf, atık su logarı da bulunmamaktadır. Yapılan konutlarda denetim olmadığından mütayitin keyfiliği ön plana çıkarak isteğe cevap verecek durumda yapılmamış bir çok eksikler mevcuttur. Bunların dikkate alınması gerekir. Bu tarzdaki mütahitlere iş verilmemesini düşünüyorum. Teşekürler