6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Afgan çiftçilere kayısı eğitimi

Afganistan'dan Türkiye'ye gelen çiftçi heyetine Malatya'da kayısı yetiştiriciliği dalında eğitim veriliyor.


Afganistan'ın Meydan Vardak vilayetinden Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'ne gelen 9 kişilik çiftçi heyetine, Başbakanlık Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi'nin (TİKA) katkılarıyla kayısı eğitimi veriliyor.


Afganistan'ın Meydan Vardak Tarım İl Müdürü Fazıl Ömer başkanlığındaki heyete verilen eğitim hakkında bilgi veren Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, "Kardeş ülke Afganistan'dan gelen kardeşlerimize kayısı yetiştiriciliği ile ilgili tüm detayları hem teknik hem de pratik uygulamalarla anlatıyoruz. Afganistan meyveciliğinin gelişmesinde Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü olarak elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Kurum olarak hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.


Meydan Vardak Tarım İl Müdürü Fazıl Ömer ise kendilerine gösterilen ilgiye hayran kaldıklarını kaydederek, "Çok büyük bir deneyim ve tecrübe kazandık. Altyapımız olmadığı için biz ülkemizde her şeyi kaybettik. Buradaki tecrübelerimizi Afganistan'da aktaracağız" diye konuştu.


Bu arada, Afgan heyetinin kayısı ile ilgili eğitiminin yanında bazı tarımsal işletmelerle tarihi mekanları da gezerek bilgi aldıkları ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 15:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?