4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ağrısız bademcik ameliyatına ilgi

Bademcik ameliyatlarında kanama riskini azaltmak için geliştirilen 'thermal welding' sisteminin Malatya'da kullanılması ile birlikte ağrısız ve kansız bademcik ameliyatları yapılmaya başlandı. 

Malatya Özel Mavi Nokta Hastanesi KBB Uzmanı Opr. Dr. Yunus Feyyat Sakin, "Bademcik iltihaplarının çoğu antibiyotiklerle tedavi ediliyor. Ancak hastalanma sıklığı üst üste iki yıl boyunca, yılda 4-5 kereden fazla oluyorsa ameliyat gündeme gelir. Bademcik ameliyatları, halk arasında basit bir ameliyat olarak bilinmekle beraber, aslında kanama ve ağrı gibi ciddi etkileri var. Ancak, 'thermal welding' sistemi ile bu ameliyatı kansız ve ağrısız bir şekilde artık gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle yapılan bademcik ameliyatları, çocuklar tarafından daha rahat kabul ediliyor. Çocuklar ertesi gün okula gönderilebilir ama yine de ailenin çocuğunu en az bir hafta gözetimde tutmasını öneriyoruz" şeklinde bilgi verdi. 

Özel Mavi Nokta Hastanesi'nde bademcik ameliyatı yapılan 11 yaşındaki Tuğce Ecen Koç, ameliyattan hiç korkmadığını söyleyerek, 1 gün sonar taburcu edildiğini belirtti. Küçük kızın ailesi ise, çocukların kısa sürede ameliyat edilerek taburcu edilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 16:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?