30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Aile hekimleri eğitiliyor

MALATYA'DA AİLE HEKİMLERİ EĞİTİLİYOR

Malatya'da 12 Temmuz'da uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği'nde görev yapacak hekimler eğitime alındı. Malatya'nın 203 Aile Hekimliği bölgesine ayrıldığı bildirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Malatya'da 12 Temmuz'da uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği'nde görev yapacak hekimler, grup grup eğitime alınıyor.

Aile Hekimliği uygulamasına sorunsuz başlanması için çaba gösteren Sağlık İl Müdürlüğü'nün, bu konuda Aile Hekimliği'nde görev alacak doktorlarla sürekli toplantılar yapıldığı ifade edildi.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Eğer saha içerisindeki herkes üzerine düşen görevleri yapmazlarsa takım maalesef başarısız oluyor. İçerisinde bulunduğumuz Malatya sahası içerisinde herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Türkiye'de uygulanmaya başlayan aile hekimliği uygulamasını 12 Temmuz itibariyle Malatya'da da uygulamaya koyacağız" dedi. Zengin, "Malatya'da insan odaklı çalışalım diyoruz. Hekim arkadaşlarımızın görev ve yükleri biraz daha artacaktır. Gebesini

takip edecek, hastasını doğru yere yönlendirip, gebesinin doğru yerde doğumunu yaptıracak ve daha sonra bebeğini çok güzel bir şekilde takip edecek. Çocuk büyüyünceye kadar da kontrolünü üstüne alacak. Bunun yanında ev halkını güzel bir şekilde kontrol edecek, bir mekanizma ve sistem oluşacak. Malatya ilini 203 aile hekimi bölgesine ayırdık. Yaklaşık olarak her hekimimize 3 bin 500'e yakın bir nüfus tebliğ ettik. Bu nüfusu hekim arkadaşlarımıza ulaşabilir yere göre koyduk. En yakın yerdeki insanları o hekim arkadaşımıza dahil ettik" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:05:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?