3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

AK Parti Koordinasyon toplantısı

AK Parti İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, ilçe başkanları ile belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı.


İnönü Üniversitesi'ndeki özel sektör tarafından işletilen ve Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş'ın ev sahipliğinde Havuzbaşında yapılan toplantıya AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, AK Parti ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.


Toplantını açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, "Her ay yaptığımız belediye başkanları istişare toplantısının bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Aylık yapılan bu koordinasyon toplantısının yanı sıra genel merkez teşkilatlandırma başkanlığının direktifleri doğrultusunda bundan sonraki süreçte 6 ayda bir belediye başkanları koordinasyon toplantısını gerçekleştireceğiz.

Seçimden seçime değil, her gün halkın içerisinde olma amacıyla her hafta gerçekleştirdiğimiz halk gününü bundan sonra ilçe-
belde ve köylere giderek gerçekleştireceğiz. Bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız. Her hafta cumartesi günü nöbetçi milletvekilimiz ile ilçe ve belde ziyaretlerinde de bulunacağız" dedi.


Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya ve çevresinde imar ve ulaşım bütünlüğünü oluşturmaları gerektiğine dikkat çekti. Çakır, "Beldelerin merkeze bağlanmaması Malatya için büyük bir talihsizlik. Merkeze yakın beldelerimiz mutlaka Malatya ile bütünleşmeli. İmar ve ulaşım noktasında birlikte hareket etmeliyiz. Katılım payını ciddi oranda, önümüzdeki hafta çözeceğiz. Katılım payını yüzde 50 oranında düşüreceğiz. Süper hizmet masası gibi projelerimizi oluşturma aşamasındayız" diye konuştu.


Ardından konuşan Milletvekili Mehmet Şahin, teşvik paketinin daha iyi anlatılması için belediyelerin de tanıtım çalışmaları yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Şahin, soğuk hava deposu konusunda belediyelerin, projeler geliştirebileceğini ifade etti. Şahin, "Malatya'yı dışa atmalıyız. Malatya'ya ile ABD'de kardeş şehir oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Rüzgar enerjisi ile ilgili olarak da bazı çalışmalarda bulunduk ve ilk çalışma Hekimhan ilçesinde başlatıldı" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise koordinasyon toplantılarının verimli geçmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi:
"Bu toplantıları önemsiyorum. Birbirimizden çok şeyler alacağımıza inanıyorum. Parlamentodan bu dönem hızlı bir çalışma var. Bu dönemde Malatya için çok önem verdiğimiz yeni teşvik paketi ile ilgili olarak bir çalışma var.

Yaklaşık 1.5 yıldır bu çalışma devam ediyor. Sektörel, bölgesel ve proje bazlı teşvik paketini başbakanımız açıkladı. Benim gördüğümü, tüm işadamları, bütün Türkiye'nin teşvik kapsamına alınması iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Malatya'nın 4. kalkınmış bölgeye alınması için siyasi ağırlığımızı ortaya koyduk. Bölgede yatırımı alabilecek olan illerden bir tanesi Malatya'dır. Yatırım için en önemli teşvik imkanlarına sahip olduk. Önümüzdeki günlerde Malatyalı işadamlarının tesislerini Malatya'ya getirme konusunda gayretlerimiz olacak. Malatya'daki herkesin bir biri ile kenetlenmesi gerekiyor. AK Partinin genel şiarı çalışıp, iş geliştirmektir.

Çok çalışıp, halkımızın bizden beklentilerini karşılamak ve Malatya'yı yeni yatırımlara kavuşturmalıyız. Hepimizde bu sorumluluk var.
Malatya'yı bölgenin yıldız kentlerinden birisi yapmalıyız."
Toplantı esnasında Milletvekili Öznur Çalık, konuşmak için kürsüye gelince o esnada Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ayağını kayması sonucunda yere düşerek yaralandı. Bu olay nedeniyle toplantı yarıda kaldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 10:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?