4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Akın 'Siyaset Akademisi'nde konuştu

AK Parti tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Siyaset Akademisi programı kapsamında daha önce Adıyaman, Elazığ, Mardin, Gaziantep, İzmir ve Malatya illerinde bilgi ve deneyimlerini paylaşan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, hafta sonunda da Diyarbakır'da düzenlenen Siyaset Akademisi programına konuşmacı olarak katıldı. 

Malatya Belediyesi basın bürosu tarafından verilen bilgiye göre, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlenen Siyaset Akademisi programına Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Ahmet Mikdat Güneş, Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Dündar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Bozbay, İl ve Merkez İlçe yetkilileri ile siyasete ilgi duyan çok sayıda vatandaş katıldı. 

"Sizlere merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın memleketi, kayısının başkenti, komşu iliniz Malatya'dan kucaklar dolusu sevgi ve selamlar getirdim" diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, alkışlar eşliğinde genel siyaset ve yerel yönetimlerin yanı sıra Malatya Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 

Belediye Başkanı Akın, "Belediyeler olarak; bizlere verilen imkanları en iyi şekilde hak, adalet ve hukuk kuralları çerçevesinde kullanır, haklının yanında, haksızın karşısında olursak, hem vatandaşımızın devletimize olan güveni ve inancı artacak hem de kötü niyetli kişilere fırsat doğmayacaktır" dedi. 

Sorunların çözümünde ve beklentilerin karşılanmasında yerel yönetimlerin giderek daha büyük önem kazandıklarını belirten Belediye Başkanı Akın, "Belediyeler, vatandaşımızın hemen hemen her türlü şikayetinde ilk müracaat ettikleri makam konumundadır. Yani vatandaşlarımız, belediyeyi sığınılacak bir liman olarak görmektedirler. Bu durum, doğu ve güneydoğu illerimizde daha da yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Hizmetlerin en düşük maliyetle, en kaliteli biçimde, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine uygun olarak sunulması, vatandaşlar açısından önem kazanmaktadır" dedi. 

Başkan Akın, Malatya Belediyesi'nin çalışmalarını da slayt eşliğinde anlattı.
Program sırasında davetlilere ve katılımcılara kuru kayısının hediye edildiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?