4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Akın'dan esnaf ziyareti

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, esnafı ziyaret ederek yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı. 

Beraberinde başkan yardımcıları Yusuf İzzetin Cengiz, Ziya Kesiriklioğlu, Belediye Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret eden Başkan Akın, esnafın Ramazanlarını ve yaklaşan Kadir Gecesi ile Ramazan bayramlarını kutladı.
Bu arada, esnaf gezisinde gördüğü çocuklarla ilgilenen Başkan Akın, Yeni Camii meydanında basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. 

Bir basın mensubu, Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin yerine alış veriş merkezleri yapacak olan Hollanda kökenli ACT4 A.Ş'nin Türkiye'deki yatırımlarını durduğuna ilişkin bir ulusal gazetede yer alan haberi Akın'a sordu. Başkan Akın ise, sözü edilen firmanın bu yatırımı durduğuna ilişkin kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını ifade etti. 

Mülkiyeti Malatya Belediyesi'ne ait olan Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin üzerinde bulunduğu 34 bin metrekarelik alanın satışı için 17 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen ihalede en yüksek bedeli 52 milyon 500 bin YTL ile Hollanda kökenli ACT4 A.Ş vermişti. 

Malatya Belediyesi'nin mülkiyetinde iken, daha sonra belediye tarafından içindeki esnaflara satılan İnönü Kapalı Çarşı işyerlerinin tapularının verilmesiyle ilgili olarak sorulan soruyu ise Akın şöyle cevapladı:
“Devlette devamlılık esastır. Daha önceki dönemde esnafa satılan bu işyerlerinin sahipleri mahkemeye başvurmuşlar. Mahkemeye başvurup da kazanan 13 esnaf tapularını aldı. Diğer esnaf da tapularını alarak gönül rahatlığı ile çalışmalarını sürdürürler." 

Diğer yandan, belediyenin İnönü Kapalı Çarşı üzerini düzenlemesi, Kanalboyu'nda yapılmasına başlanılan peyzaj çalışması gibi hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Cemal Akın, belediye olarak her koldan hizmetleri yoğun olarak sürdürdüklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 13:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?