6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

AKP, Malatya'da Cemal Akın ile yarışacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya İl Yönetimi, bir toplantı düzenleyerek belediye başkan adayının Cemal Akın olduğunu açıkladı.
Parti binasında saat 13.00'te düzenlenen toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ali Osman Başkurt ve Fuat Ölmeztoprak, AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca katıldı.
AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Cemal Akın, belediye başkanlığı görevinin önemini bildiğini, önemli sorunları olan Malatya'da bu sorunları çözmeye talip olduğunu belirterek, "Günü kurtarmak için değil, Malatya'yı ve insanlarını aydınlık yarınlara taşıyacak ciddi projelere imza atmak için destek talep ediyorum. Bir hayalim var Malatya için, Malatya halkının, Kayseri, Gaziantep, Konya gibi şehirlerin şehircilik ve yerel yönetim başarılarına direnmesine son verecek hizmetleri başarmak. Bu hayali gerçekleştirmek için projelerimizle hazırız" diye konuştu.
Milletvekili Ali Osman Başkurt, Malatya Belediyesi için 16 aday adayı bulunduğunu, bir adayı açıklamaları ile diğer 15 aday adayının da birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarına inandığını belirtti.
AK Parti'nin Malatya Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Cemal Akın, 1949 yılında Malatya'da doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Malatya'da yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hukuk Fakültesi öğrencisi iken, Milliyetçiler Güç Birliği Başkanlığı yaptı. Fakülteden mezun olduktan sonra Malatya'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı.
1994-1998 yılları arasında 2 dönem Malatya Baro Başkanlığı görevini yürüttü. Büyük Değişim Partisi kurucuları arasında yeraldı ve bu partinin Malatya İl Başkanlığı görevini üstlendi. Bu partinin Demokrat Parti ile birleşmesi sırasında DP Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.
Demokrat Parti'de Korkut Özal'ın genel başkanlığı sırasında Yeni Parti ile Demokrat Parti'nin birleşmesi çalışmalarına katılarak Başkanlık Divanı'nda görev aldı. Akın, evli ve 3 çocuk babası.
MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 17:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?