3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

AKP adayı iddiaları cevapladı

AK Parti Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, kendisinin ortak olduğu şirketin yatırım teşviki aldığı iddialarını yalanladı.

Parti binasında AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile birlikte basın açıklaması yapan Ahmet Çakır, kendisinin ortak olduğu şirketin teşvik aldığı iddiasıyla ilgili olarak Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye Başkan adayı Yaşar Çerçi'nin bir yerel televizyon kanalında iddia ettiği gibi, fotokopilerin de kamuoyuna dağıtıldığını hatırlattı.
 
Çakır, "Ortağı olduğum şirketin aldığı yatırım teşvik belgesi, kararnamede belirtilen bölgelerde kurulan tesislerden devletin alacağı vergilerden vazgeçmesi anlamına gelen hususların kaydedildiği belgedir. Hibe ve bunun gibi destekler bulunmamaktadır" dedi.

Yatırım teşvik belgesi alınmasının devlet tarafından yatırımcıya doğrudan kredi verildiği anlamına gelmeyeceğinin Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın yazısında da belirtildiğine dikkat çeken Çakır, "İddia ettikleri ve fotokopi çekip dağıttıkları belgeler, içi boş belgeler. Bir muhasebeciye dahi konu sorulsa, bu teşvik belgesinin ne anlama geldiği ifade edilir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Şahin, SP Malatya Belediye Başkan adayı Çerçi'nin bir kuyumcuda Çakır'la ilgili belgeleri dağıtmasıyla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini izlettirdi. Şahin, "Son günlerde kirli siyaset sergilenmeye başlanıldı. Hatta seçime bir iki gün kala yine hayali belgelerin ortaya atılacağını öğrendik. Vatandaşlarımız içi boş belgelere inanmasın. Kimsenin kamuoyunu yanıltmaya hakkı yoktur" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?