4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

AKP'den CHP'deki 'yolsuzluğa' yorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, "CHP'nin asıl yolsuzluğu halk nezdindedir" dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen Kiraz Şenlikleri'ne katılan ve burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, "CHP ile ilgili ortaya çıkan ve devam etmekte olan olayları biliyoruz. CHP'nin asıl yolsuzluğu halk nezdindedir. CHP hiçbir zaman halkın nezdinde itibar kazanmamıştır. Yaptıkları sadece bir kaç milyon dolarlık yolsuzluktur. Biz bunları daha önceden gördük. İSKİ'de gördük. Bunları daha önce Edirne'de Çorlu 'da ve değişik belediye başkanlarında gördük. Ancak halk nezdindeki itibarları hepimizin takibindedir" şeklinde konuştu.

Herhangi bir siyasi partinin kapatılması girişimlerini tasvip etmelerinin mümkün olmadığına dikkati çeken Ayalan, "CHP ile ilgili olarak yargının, bağımsızlığına denk düşecek ve uygun bir şekilde vaziyet almasını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'Egemenlik Mitingi'ni de değerlendiren Ayalan, "Sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bu tür durumları parti kurumsal kimliği olarak desteklemeyiz. Ancak, partimize gönül vermiş insanlar bunları değerlendirecek. Katılıp katılmamaya o şekilde karar verecekler. Birilerinin halka rağmen bir şeyler yapıyor olması, halkı kendi sorunlarını çözme noktasında irade beyan etmeye götürüyorsa saygı duymak gerekiyor" diye konuştu.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrara göre olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Ayalan, daha sonra şunları belirtti:

"Ülkede siyasi istikrar istiyorsak, ülkemizin kalkınmasını istiyorsak demokrasinin tesisi ve siyasi istikrarın temin edilmesi gerekiyor . Aman ülkenin istikrarı zarar görmesin diye birçok şeye ses çıkarmıyoruz. Siyasi ve ekonomi istikrarını bozanlara insanımızın huzurunu kaçıranlara elbet hesabı sorulacaktır. Bunların içinde en büyük pay da CHP'ye düşüyor".

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:41:45
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 16:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay kılıç IP: 81.215.137.xxx Tarih : 29.06.2008 00:49:40

SAYIN AYALAN CHP DEKİ YOLSUZLUK VARSA EĞER BU TAMAMEN O YOLSUZLUĞU YAPAN ŞAHISLARI BAĞLAR TIPKI AKP İLE İLGİLİ ORTAYA ATILAN YOLSUZLUK İDDALARI GİBİ BUNU BÜTÜN CHP YE MALETMENİZ OLSA OLSA SİYASİ ŞOVMENLİK OLUR. KALDIKİ SİZİN KAPATILMANIZI İSTEYECEK KADAR SUÇLU OLDUĞUNUZ İDDASI ORTADA İKEN. AYRICA DAHA DÜNKÜ BİR GAZETEDE BAKAN VE BAŞBAKAN ÇOCUKLARININ 10 YILDA NASIL BİR TİCARİ BAŞARI ELDE ETTİKLERİ HABERİ KURUMAMIŞKEN.BİRDE DEMOKRASİ ONU YIKMAYA ÇALIŞANLARIN ANLAYAMAYACAĞI KADAR BÜYÜK BİR KAVRAMDIR. SAYGILARIMLA