3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

AKP'den miting değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya il teşkilatında basın toplantısı düzenlenip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitingi değerlendirildi.

AK Parti Malatya il binası salonunda düzenlenen basın toplantısında, Malatya milletvkilleri, İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık ile il başkanı Mustafa Şahin ve Malatya belediye başkan adayı Ahmet Çakır katıldı.
İlk konuşmayı yapan il başkanı Mustafa Şahin, Başbakan ve AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Malatya'da düzenlediği mitingin partilerine ve Malatya'ya yakışır olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür edip, "Mitingin 14,00'de başlayacağını ilan etmiştik. Genel başkanımızın Elbistan mitingi geç bitmesinden dolayı iki saat geç başladı. Vatandaşlardan özür diliyorum ve sabırla bekledikleri için de teşekkür ediyorum"dedi.

Şahin, civar illerdeki teşkilatları mitinge davet etmediklerini, sadece Elazığ il başkanının katıldığını söyleyerek, "Genel merkezimiz mitingde yerelde kendi gücünüzü ortaya koyun ve civar illerden davet yepmayın talimatı gereği civar illeri davet etmedik. Eğer katılan da olduysa münferiden gelmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Her hafta anket yaptıklarını ve seçime yaklaştıkça diğer partilerle aralarındaki makasın git gide açıldığını söyleyen Şahin, "2004 yılında yapılan seçime göre oyumuzun epeyce yükseldiği anketlerde görülüyor" şeklinde konuştu.

Mustafa Şahin, Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili gelişmeleri soran bir basın mensubuna, "Yeniden değer tespiti yapılacağına ilişkin önceden açıklamamız olmuştu. TOKİ Başkanımız da yapılacakları önceden 7 madde şeklinde açıklamıştı. Bu konunun fazla polemik yapılmasını istemiyoruz" dedi.
Şahin, partinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) kararıyla Yazıhan ilçe başkanı Gazi Kılıç'ın görevden alınmasının nedeninin ise, seçim çalışmalarına iştirak etmemek olduğunu vurguladı.

Malatya belediye başkan adayı Ahmet Çakır ise konuşmasında, barış içinde seçim yarışını sürdürmek istediklerini belirterek, genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin görkemli geçtiğini ve 20-30 bin kişinin de alana giremediğini ve alan dışında mitingi izlediğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 19:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?