30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

AKP'li vekilden esnaf ziyareti

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FARUK ÖZ'ÜN ESNAF ZİYARETİ

AK Parti Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'da Söğütlü Cami civarındaki esnafları ziyaret etti.

Esnaflardan Ali İhsan Diltemiz, Söğütlü Camii'nin tabanından su çıkması nedeniyle camide rutubetler olduğunu belirtip, caminin diğer sorunlarının giderilmesini istedi. Bu konuda esnaflar olarak topladıkları imzaları ve camideki sorunlarla ilgili CD'yi milletvekili Öz'e veren Ali İhsan Diltemiz, ilgi beklediklerini söyledi.

Ziyaret sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile de karşılaşan milletvekili Öz, Vakıflar Müdürlüğü'ne ait olan Söğütlü Camii'nin sorunuyla ilgileneceğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "Bir esnafın bir veya iki çekinin protestosundan dolayı kredi veremiyoruz. Bazen esnafın unutkanlığından kaynaklanan bu durumlar önlenmeli. 2'den fazla çeki protesto olan ve sicili iyi olmayan esnafa kredi verilmesin" dedi.

Milletvekili Öz de, "Küçük ve Orta Büyüklükteki Sanayiciyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) önce imalatçı ve üretim yapana kredi verirdi. Hükümetimiz, iş yapan esnafa da kredi vermeye başladı. Esnaflar bu KOSGEB'in ticari kredisinden yararlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Alış Veriş Merkezi'nin esnafın işini öldürdüğü şeklindeki sorularıyla da muhatap olan milletvekili Öz, "Alış veriş merkezlerinin şehir dışına yapılması konusunda hükümetimiz yasa tasarısı hazırlıyor" ifadelerini kullanıp, küçük esnafların da sermayelerini birleştirip, alış veriş merkezi yapmalarını önerdi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FARUK ÖZ'ÜN ESNAF ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 14:28:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?