30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

AKP'li vekilden onarım sözü

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ FARUK ÖZ'DEN, 350 YILLIK TARİHİ CAMİYE ONARIM SÖZÜ

AK Parti Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 350 yıllık tarihi caminin onarılması için ilgileneceği sözünü verdi.

Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AK Parti ilçe başkanı Fikret Çolak, il genel meclisi üyeleri Rıza Sinanoğlu, Mehmet Şireci ve Cercis Taşdemir, AK Parti il yönetim kurulu üyesi Akif Baştürk ve diğer partililerle birlikte Yeşilyurt ilçesi ziyareti sırasında inceleme yaptığı Aşağıköy Merkez Camii'nin aslına uygun olarak onarılması için ilgileneceği sözünü veren milletvekili Öz, "Kitabesi de bulunan ve 350 yıllık olduğu kitabesinde belli olan vakıflara ait Aşağıköy Merkez Camii'nin

aslına uygun olarak onarılması için girişimlerde bulunacağım" ifadelerini kullandı. "Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde projesini çizdiririm. Eğer onarım için maddi imkan bulamazsak, partimizin yönetim kurulu üyesi Yeşilyurt ilçesi Sarsı köylü olan iş adamı Akif Baştürk bey'den maddi destek alırız" diyerek espri yapan milletvekili Öz, tarihi eserler konusunda hassas olduğunu belirtti.

Yıkılmaya yüz tutmuş ecdat yadigarı tarihi eserleri aslına uygun olarak restore ettirdiklerini belirten milletvekili Öz, "Bizden önceki hükümet 3,5 yılda sadece 46 vakıf eserini onardı. Biz ise 3,5 yılda bin 11 tarihi eseri onardık" şeklinde konuştu.

Tarihi vakıf eserlerinin onarım paralarını Vakıfların Genel Müdürlüğü'nün verdiğini, genel müdürlüğün ise Vakıflar Bankası aracılığıyla parayı karşıladığını söyleyen Öz, "Vakıflar Bankası'nı yönetenler bankayı yıllarca hortumlamışlar. Vakıflar Bankası zarar etmiş ve vakıf eserlerine yeterince para ayıramamışlar. Vakıfbank bugün kar ediyor. Vakıfbank, yılda 200-250 milyon TL parayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de ecdat yadigarı eserleri onarıyor. Önceki hükümeti göre bizim iktidarımız kat kat daha fazla tarihi eser onardı" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 09:55:04
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?