30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

AKP'liler ne kadar övünse azdır!

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN MALATYA TEMASLARI

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Malatya'da partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Bağış'ın yanı sıra AK Parti Malatya milletvekilleri, AK Parti İl Teşkilatı ve parti üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, "AK Partililer ne kadar övünseler azdır. Hükümetimiz döneminde AK Parti'nin yüzünü kızartacak, başını öne eğecek bir tabloyu milletimize yaşatmadık" dedi. Bağış, Bizim dönemimizde bankalar iflas etmedi diyerek, "Yüksek faizlerin ödendiği geceler yaşanmadı. Bir gecede kepenklerin kapandığı dönemler yaşanmadı. Çok şükür AK Parti döneminde başarılar kaydettik. AB sürecinde de büyük başarılar kaydettik. 'Bunların gizli gündemi ve başka planları vardır' diyenler var. Bunları söyleyenler tembel, açıp AK Parti'nin yaptıklarını ve yapacaklarımızı da görecekler. Bizim çok şükür gizli gündemimiz yok, halkın gündemini Türkiye'nin gündemine taşıyoruz. Bu millet ne istiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bunun neticesinde her seçimde halkın desteğini alıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk defa dik durma politikasını AK Parti iktidarı döneminde yaşadığını ifade eden Bağış, "Biz, 31 Aralık'ta bütün dünya liderleri keyifteyken, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıllık AB stratejisini ortaya koyan bir program yayımladık. O yayımlanırken Sayın Başbakanımızla biz Suriye ve Ürdün'deydik" dedi.

Bağış, anayasanın değişmesi gerektiğini kaydederek, "Kamu Denetçiliği kurumunu getirmek için anayasayı değiştirmemiz lazım. Biz bunu yaptığımızda kendi özümüze dönmüş olacağız. AB'de yüce olan insandır. Devlet, insanın emrinde olması gereken bir kurumdur. Türkiye, AB yolunda ilerlerken kendi özüne de dönmelidir. Bizim bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var. Türkiye'de demokrasi her duraksama yaşadığında bunda en mağdur olan şahıs Türkiye'nin ana muhalefet lideridir. Bunu kendilerine de söyledim. O zaman bütün partilere bir anayasa taslağı oluşturmaları çağrısında bulunmuştum. Görelim bakalım o partiler ne kadar özgürlükçü, demokratik, ne kadar hakka hukuka saygılı, ne kadar laik bir Türkiye istiyorlar. Ama çağrıma hala cevap yok. Ama bu çağrıya cevap veremeyenler, tarihe de cevap veremeyecekler. Gün gelecek, nesiller kendilerini Türkiye'nin gecikmesinin mesulü olarak görecekler. Ben Malatya'dan bir çağrıda daha bulunuyorum. Türkiye'nin bizi AB'ye taşıyacak modern, çağdaş bir anayasaya ihtiyacı var" dedi.

Türkiye'nin AB için bir köprü olduğunu söyleyen Bağış, "AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı en az Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı kadardır. Türkiye'siz Avrupa'nın sorunlarını çözmesi mümkün değildir. AK Parti'nin kararlılığı neticesinde Avrupa'nın birçok ülkesi PKK'ya terörist gözüyle bakmaya başladı. Bunun sebebi bizim kararlılığımızdır. Türkiye'nin üyeliği sadece Türkiye için değil Avrupa için de bir fırsattır. Türkiye'de eskiden konuşamadığımız konuları tartışır hale geldik. Bu kararlılık AB'de de önemli bir özellik olarak görülmektedir. Biz sabırlı olursak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları da AB'nin eşit haklarına sahip bireyleri olacaktır. Bu yükün altından tek başıma kalkamam sizlerin de desteğinize ihtiyacım var" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a kayısı ikramında bulundu.

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN MALATYA TEMASLARI
DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ'IN MALATYA TEMASLARI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 17:11:01
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 00:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?