4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Aleviler AİHM yolunda

Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi kararının iptal edilmesi nedeniyle temyiz yoluna gideceklerini, sorun burada da çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.


Malatya Müftüsü Bekir Gerek'in CEM Vakfı'nı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin, "Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, ibadet için genel bütçeden pay ayrılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi'' taleplerini reddeden Başbakanlık'ın kararı ile ilgili yorum yaptı.

Eşref Doğan, hukukun kararına saygı duyduklarını ancak cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi konusunda Danıştay'da temyiz yoluna gidileceklerini söyledi. Avrupa Birliği'nin raporlarında, Türkiye'de Aleviler'in durumunda bir değişme olmadığının gözlemlendiğinin yazıldığını hatırlatan Doğan, "Bu kararı bir üst mahkeme olan Danıştay'a taşıyacağız. Eğer Danıştay'da da çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?