7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Almanlar Malatya'ya tesis kuracak

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Alman-Türk işbirliğiyle Malatya'da kurulması planlanan kayısı ve meyve işleme tesisinin iş ve aş sağlayacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, yaptığı açıklamada, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığındaki bir heyetin Almanya'ya yaptığı ziyaret sonrasında Malatya'da kayısı işleme tesisi yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti. Kavuk, "Alman heyetinin Malatya ziyaretinden sonra Almanlar da Malatya heyetini davet etti.

Vali Daşöz başkanlığında bir heyet Almanya'nın Bremen kentine gidip, inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Görüşmeler sonunda, Almanlar'ın Malatya'da kayısı ve meyve işleme tesisi kurulması konusunda karar alındı. Almanlar ve Malatya'dan işadamlarının ortak olacağı şirket işleme tesisini kuracak. İlk etapta kayısı, reçel ve marmelat tesisi kurulacak. Tabii bu tesiste çilek gibi başka reçeller de üretilebilecek" dedi.

Almanya'dan fizibilite ve araştırma ekibinin önümüzdeki günlerde Malatya'ya gelerek bir dizi inceleme ve toplantılar yapacağını kaydeden Kavuk, kendilerinin de Malatya'ya yatırım, iş ve aş sağlanması açısından bu konsorsiyumun içinde olacaklarını ifade etti. Kurulacak işleme tesisiyle Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısının ilk kez sanayi ürünü haline gelmiş olacağını vurgulayan Başkan Kavuk, "Gıda kodeksi şartlarına uygun, ürün ve raf garantisi olacak reçel ve marmelat üretimi ilk etapta kayısıyla başlayacak. Sonra diğer meyvelerin de reçeli yapılacak" şeklinde konuştu.


Malatya'da yıllardır özlemle beklenen kayısı işleme tesisiyle kayısının değerlendirilmesinin yanı sıra, iş ve aş sağlanmış olacağına işaret eden Kavuk, Alman heyetinin önümüzdeki günlerde Malatya'ya gelmesiyle ciddi adımların atılmış olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:38:31
Güncelleme :9 Ağustos 2007 Perşembe 11:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?