3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Almanya ve İtalya'ya iş gezisi

Avrupa İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) İş Geliştirme, Yenilikçilik ve Ağ Oluşturma Koordinatörü Enrico Ottolini, Malatyalı firmalar için Almanya ve İtalya'ya gezi düzenleneceğini söyledi.

ABİGEM Malatya Direktörü Murat Ocak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Enrico Ottolini, "Biz daha önce geldiğimizde burada ABİGEM'in kuruluş çalışmalarına başlamıştık. Şimdi de aktivitelerimize başladık. Faaliyetlerimizin yavaş yavaş hızlanması ile beraber bunlar hızlı bir şekilde devam edecek. Bunun ilkini gerçekleştirdik. İnovasyon çalıştayı yaptık. KOBİ'lerimizle görüştük. Danışma kurulumuzla görüştük. Onların önerilerini aldık. Genelden özele, daha fazla sektör konularına inmeye başladık. Genel bir danışmanlık hizmeti her sektörü, her firmaya yaramayabilir. Dolayısıyla önce genel bir tanıtım yaptıktan sonra, o süreci açtık. Şimdide sektör sektör, firma firma, konuları özel olarak ayrı ayrı incelemeye başladık. Sektörlerin sorunlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.
Ottolini, şunları söyledi:

"3 yeni güzel haberimiz var. Bunlardan ilki, ABİGEM'in Malatya'da aktivitelere başlaması. İkincisi önümüzdeki günlerde Almanya ve İtalya'yı kapsayacak olan inovasyon çalışma gezileri düzenlenecek. Üçüncüsü ise ABİGEM Malatya'nın artık resmiyet kazanarak, ortaklık yapısının anlaşmalarla belirlenmesidir."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?