4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Altın Kayısı Oteli satıldı

Malatya'nın en fazla yıldızlı oteli olan Altın Kayısı Oteli ihale ile satılırken, ihalede en yüksek fiyatı Sevgi Hastanesi'ni işleten Malatya Hayat Sağlık Hizmetleri A.Ş verdi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait 5 bin 352 metrekare arsaya sahip 4 yıldızlı 210 yatak kapasiteli Altın Kayısı Oteli, 9.8 milyon YTL bedel ile Malatya Hayat Sağlık Hizmetleri'ne satıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda, Genel Sekreter Ali Kazgan'ın başkanlık ettiği heyetin gözetiminde kapalı teklif usulü ile yapılan ihalede Güngör Tarım A.Ş'nin 4 milyon YTL, Ultra Emar Ltd. Şti'nin 5 milyon YTL teklifine karşılık Malatya Hayat Sağlık Hizmetleri A.Ş'nin 9 milyon 805 bin YTL teklif verdiği bildirildi.

Altın Kayısı Oteli’nin muhammen bedel olarak belirlenen 8.5 milyon YTL'nin 1.3 milyon YTL üzerinde, 9.8 milyon YTL teklif veren Sevgi Hastanesi'ni işleten Malatya Hayat Sağlık Hizmetleri A.Ş'ye satışının yapıldığı bildirildi.

Bu fiyata KDV'nin dahil olmadığı belirtilirken, kiracı konumundaki Altın Kayısı Oteli işletmecilerinin sözleşme gereği Ekim ayına kadar hizmetini yürüteceği öğrenildi.

Altın Kayısı Oteli, 2006 Temmuz ayında da 6.5 milyon YTL bedelle satışa çıkarılmış, satış için başvuran tek kişi olan Burhan Gök adlı talipli, 1.5 milyon YTL fiyat teklif edince, ihale iptal edilmişti. Bugünkü ihale için gelen Burhan Gök isimli otel işletmecisi, ihalenin yanlış yapıldığını iddia ederek, kanuni haklarını arayıp ihalenin feshini talep edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?