4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Ameliyat yaramadı'

Malatya'da doğuştan kas kısıtlığı ve konuşma özürlü olan 17 yaşındaki genç kızın, eklem ve kas kısıtlığının giderilmesi ile bacaklarının açılması için yapılan ameliyatından sonra, durumunun daha kötüye gittiği iddia edildi. 

Malatya'da oturan ve 8 yıl önce eşinden boşanan Remziye Tekin (43), 17 yaşındaki Ayşegül Yıldızhan'ın doğuştan özürlü olduğunu belirterek, "Çocuğumun ayaklarında biraz sorunu vardı, açılmıyordu. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürdüm. Bana ameliyatın basit olduğunu söylediler. Yeşil karttan yararlanarak ameliyatı yaptırdık. Ama kızım çok acı çekti, hiç bir fayda görmedi. Çocuk şuanda çok kötü. Eskiden oturabiliyordu, şimdi oturamıyor. Benim şu anda çocuğumu doktora götürecek imkanım yoktur. Kızım ameliyat olmadan önce daha iyiydi. Ameliyat sonrasında daha kötü oldu" dedi. 

Kızını ameliyat ettirmekten dolayı pişman olduklarını söyleyen anne Remziye Tekin, kızının yanlış ameliyat edildiğini savunarak durumu mahkemeye taşıdıklarını söyledi.
Ayşegül'ün durumu ile ilgili olarak Malatya Barosu Avukatlarından Zeki Taşkıran ve Ekrem Karadeniz tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan ameliyat nedeniyle Malatya İdare Mahkemesi'ne açılan dava için verilen dilekçede, "Ameliyat nedeni ile Ayşegül'ün kas ve bacak kısıtlığı yaşamış ve diz kapağında ve kalçasında çok derin bir yara açılmıştır. Bu yüzden her gün acı ve ızdırap çekmektedir" iddiası ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:24:56
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 13:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?