3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Ana okulu temeli atıldı

Malatya'da işadamlarının katkılarıyla yapılacak olan 91 bin dev öğrenci Altın Adamlar Ana Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.


Yeşiltepe Gazi Mahallesi'nde yaptırılacak olan Altın Adamlar Ana Okulu'nun temel atma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, bazı mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya'da okul öncesi eğitim yüzdesinin 42'lere yükseldiğini, yapılacak yeni ana okullarıyla bu yüzdenin daha da yükseleceğini söyledi.
AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, eğitimin önemi anlatıp, okul öncesi eğitiminde okullaşma oranının git gide yükseldiğini dile getirdi. İktidarlarının eğitime önem verdiğine parmak basan milletvekili Çalık, eğitilmiş toplumun her yönüyle hem kendisine, hem de ülkeye daha çok yararlı olduğuna dikkat çekti.


Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da okullarla ilgili bilgi aktardı.
Malatya Valiliği koordinatörlüğünde 91 bin dev öğrenci proje kurulu tarafından darphanede bastırılan altınların satılması sonucu elde edilen gelirle yapılacak olan 91 bin dev öğrenci Altın Adamlar Ana Okulu'nun önümüzdeki öğretim yılına yetişeceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 21:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?