6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Anavatan'dan 5 istifa

Anavatan Partisi'nden Malatya il başkanı dahil 5 başkan istifa etti. İl Başkanı Soner Gökçe, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın terörist başı ile aynı kefeye koyulmasını içine sindiremediğini ifade etti. 

ANAP Malatya İl Başkanı Soner Gökçe, parti il binasında, Doğanyol İlçe Başkanı Mehmet Cengiz ve Başkan Yardımcısı Haydar Dönmez'le birlikte basın toplantısı düzenledi. İstifasını açıklayan Gökçe, "Yaşanan son dakika gelişmeleri kime yaradı, soruyorum? Ülkemizin geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu. 

Gökçe, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Mesut Yılmaz'a yaptığı "Öcalan" benzetmesi ile ilgili olarak şunları söyledi: "Ülkemizde 3 dönem başbakanlık yapacaksın, bugünkü genel başkanımızı da bakan yapacaksın ve Türk siyasetine büyük hizmet veren biri olacaksın, sonra senin bu günlere getirdiğin partinin şimdiki genel başkanı kalkacak, seni terörist başı ile aynı kefeye koyacak. Bunu sindirmem, kabul etmem mümkün değildir. Bu zihniyetteki yönetimle beraber olmam da kabul edilemez. Bu yüzden
partideki görevimden istifa ediyorum". 

Bu arada, İl Başkan Vekili Abdullah Öz, Doğanyol, Arapgir, Yeşilyurt ve Pütürge ilçe başkanları ile il yönetimindekilerin de istifa ettikleri açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 14:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?