4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Anma törenine ilgi büyüktü

Yahya Kemal Beyatlı'nın 50. ölüm yıldönümü dolayısıyla Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir anma töreni ve şiir yarışması düzenlendi. 

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Boyraz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk'in yanı sıra okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın 50. ölüm yıl dönümünde nesil olarak onu anlama ve anlatmak için çalıştıklarını belirterek, "Yahya Kemal Beyatlı, Türk şiiri ve Türk diline büyük hizmetlerde bulunmuştur. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimize Türk dilini çok iyi aşılamalıyız. Yahya Kemal Beyatlı kendi nesli dışında kendinden sonraki nesiller üzerinde de kuvvetli etkiler sağlamış ve geçmişimizi bugüne yansıtmıştır" dedi. 

Berk, Türk dilinin önemine değinerek, "Bir milleti millet yapan en büyük özellik dilidir. Çarşıda yada müzik dinlerken kullanılan dil bizim yozlaşmamıza neden olmuştur. Bu konuda mücedele verip, genç nesle Türk dilinin önemini vurgulamalıyız" şeklinde konuştu. 

Daha sonra etkinlikte Şair Yahya Kemal Beyatlı'yı anlatan makale yarışmasında dereceye girenlere Vali Yardımcısı Engin Durmaz ödüllerini verdi.
Salonda 10 öğrenci arasında yapılan şiir yarışmasında ise Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Furkan Özkaragüllü birinci, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Yağmur Eylül Sönmez ikinci, Malatya Lisesi öğrencisi Nihal Yakar ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Boyraz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?