3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Anne sütü yaşayan bir sıvıdır

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, "Bebek için ilk yıl mutlaka tercih edilmesi gereken anne sütüdür. Anne sütü yaşayan bir sıvıdır. Anne sütünün içeriği bebeğin ihtiyacına göre değişik olabilir" dedi.


AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı ile Bebelac firmasının ortaklaşa organize ettiği konferansa katılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, "Sağlıklı bebe ve çocuk beslenmesi" konusunda bilgiler verdi.


Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, "İlk yılda doğru beslenme yaşamsaldır. Beslenme sadece karın doyurmak ve büyümek için değil, beyin gelişimi ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesini de sağlar. Bebeklik çağındaki büyüme yaşamın tüm diğer dönemlerindekinden hızlı. 2 yaş sonunda beyin gelişimi yüzde 90 tamamlanır ve bağırsak florası erişkin florası düzeyine gelir.


İdeal beslenme ilk 4-6 ay tek başına anne sütüdür ve anne sütü alırken yaşa uygun ek gıdadır. İlk yıl anne sütü ile birlikte günde 3 damla D vitamini verilebilir. 4. aydan itibaren demir verilebilir. Ek gıdalara 4 ile 6. aylarda başlanılır. Tek başına anne sütü alan bebeklerin iyi büyümesi için ek gıdalara ancak 6. ay beklenilmeli" uyarılarında bulundu.


Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, anne sütü ile beslenmenin önemini de anlatarak, "Bebek için ilk yıl mutlaka tercih edilmesi gereken sıvı anne sütüdür. Anne sütü yaşayan bir sıvıdır. Anne sütünün içeriği bebeğin ihtiyacına göre değişik olabilir. Kolostrum bebeğin ilk aşamasıdır. Antikorlar, protein, vitamin, mineral ve elektrolitten zengindir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 16:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?