4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Anne sütünün önemine vurgu yapıldı

Diyetisyen Arzu Aydemir, anne sütünün masrafsız ve iyi bir besin kaynağı olduğunu belirterek, annelerin bebeklerini anne sütünden mahrum etmemeleri gerektiğini bildirdi. 

Özel Malatya Sevgi Hastanesi salonunda Diyetisyen Arzu Aydemir, anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri konulu konferans verdi. Arzu Aydemir konferansında, anne sütünün önemini anlatıp, hamile ve emziren annelere aydınlatıcı bilgiler verdi. 

Anne sütünün bebeğin ilk 6 ayı boyunca mutlaka verilmesi gerektiği, annenin meme bakımı ve bebeği nasıl emzireceği, emziren annelerin nasıl beslenmesi gerektiği ve bebeğin gelişim çizelgesi hakkında bilgiler aktaran Diyetisyen Arzu Aydemir, anne sütünün masrafsız ve iyi bir besin kaynağı olduğunu belirterek, annelerin bebeklerini anne sütünden mahrum etmemeleri gerektiğini bildirdi. 

Aydemir, bazı annelerin meme sarkması olabileceği düşüncesiyle çocuklarını emzirme konusunda çekingen davrandığına dikkat çekerek, "Bebek ne olursa olsun anne sütünden mahrum bırakılmamalı. Her türlü besin olan anne sütü çocuklara çok yararlıdır" dedi. 

Özel Malatya Sevgi Hastanesi tarafından her ay halka açık bu tür konferanslara devam edileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?