3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Apricobama kartpostalları yollandı

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın kayısıyı telaffuz etmesinin ardından Malatyalılar, hazırlanan kartpostalları Obama ve kendi yakınlarına göndermeyi sürdürüyor.

Malatya Valiliği'nin öncülüğündeki 91 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu öğrencileri, Obama'nın sözünü fırsata dönüştürüp, 91 bin adet üzerinde Obama ve kayısı fotoğrafları bulunan kartpostal bastırdı. Bu kartpostallar Obama dahil birçok kişiye gönderildi. Yeni Cami meydanında kurulan stantda kartpostallar postaya veriliyor. Muhuttin Özmumcu İlköğretim Okulu öğrencileri ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz'ın da katılımıyla, TRT-1'de canlı yayınlanan "Günbe Gün" adlı programda kartpostallar postaya verildi. Halk oyunları gösterisinin yapıldığı programı ise Okan Karacan yaptı.

Günkurusu kayısısına 'Arpicobama' adını veren 91 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu öğrencileri, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretindeki bir konuşmasında kayısıyı telaffuz etmesiyle dünyanın kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da her kesimin bunu fırsata dönüştürüp, kayısı tüketiminin arttırılması için reklam kampanyası başlamıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DUYGU ABUŞOĞLU IP: 85.110.107.xxx Tarih : 17.04.2009 21:15:30

bir malatyalı ve 91.000 dev öğrenci olarak sayın valimizle ve bize destek veren herkesle gurur duyuyoruz.91.000dev hep çalışacak ve hiç yılmayacak...birgün gelir destan olan tarihimizi bizi anlamayanlar da okur