2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Arap taylarına alıcı çıkmadı

Dünyaca ünlü yarış taylarının yetiştirildiği Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ndeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde satışa çıkartılan kadro fazlası 60 tane Safkan Arap Yarış Tayı için 7 kişi başvuruda bulununca ihale iptal edildi. 

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 1, 2 ve 3 yaşındaki 60 adet Safkan Arap Yarış Tayları açık arttırma usulüyle satışa çıkartıldı. Daha önceki yıllarda at severlerin at alabilmek için birbirleriyle kavga ettiği işletme alanında yapılan ihaleye 7 kişi başvurdu. 

Başvurunun az olması nedeniyle ihalenin iptal edildiği açıklandı. At Tellalı Yaşar Ersin, ihale komisyonunun kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, daha önce çok iyi satışların yapıldığını ancak, başvuru az olunca rekabetin olmayacağı için ihalenin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından iptal edildiğini kaydetti. 

İhalenin önümüzdeki aylarda tekrar yapılacağı bildirildi. Bu arada, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle at bakıcılarından Hüseyin Ulutaş, eline mikrofonu alarak atların arasında türkü söyledi. Üzüntüsünü türkü söyleyerek atlatmaya çalışan at bakıcısına, çevredekilerde eşlik ederek moral verdi. Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde ilk kez bir ihalenin iptal edildiği ifade edildi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 18:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?