3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Arapgir MYO'da mezuniyet sevinci

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Arapgir Meslek Yüksekokulu'nda 2008- 2009 öğretim yılı, düzenlenen mezuniyet töreniyle son buldu.


Arapgir Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen mezuniyet törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Arapgir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dursun Özgüler, işadamları tarafından yapılan Arapgir MYO'da 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına yepyeni ve farklı bir mekanda ayrı bir heyecan ve mutlulukla başladıklarını ifade etti. Mezuniyet belgelerini alan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Özgüler, gelecek yaşamlarıyla ilgili ümitsizliğe girmemeleri gerektiğini, aldıkları eğitim ile Türk sanayi sektörünün kalkınmasında önemli görevlerde bulunabileceklerini kaydetti.


Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, "Öğrendiklerinizin düşüncelerinize, düşüncelerinizin duygularınıza, duygularınızın da davranışınıza dönüşeceği bundan sonraki hayatınızda çalışmalarınızın ülke kalkınmasına önemli bir katkısı olacaktır" dedi.


İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, dünyada gelişmiş olan ülkelerin mesleki eğitime çok önem verdiklerini belirterek bu anlamda ülkemizde de ara eleman yetiştirme ihtiyacının ancak mesleki eğitimin verilmesiyle karşılanabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Cemil Çelik, ülke ekonomisine katkıda bulunabilecek öğrencilerin bundan sonrada çabalarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.


Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal ise yüksekokulların kurulduğu şehre, beldeye sosyal, kültürel ve şehrin çehresini değiştirmesi bakımından katkılarının büyük olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından bölümlerinde başarılı olup dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildikten sonra diploma törenine geçildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?