4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Artık okula gidebilecekler

Malatya'da babalarının işsiz olması nedeniyle okuyamayan iki kardeş, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirildi. 

Malatya Merkez Beydağı Mahallesi'nde oturan Doğan ailesinin maddi imkansızlıklar ve babanın işsiz olması nedeniyle okutamadığı Hakan (14) ve Nazire (11) Doğan kardeşlerin yardımına Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü yetişti. Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdür Memduh Büyükkaya'nın girişimleri sonucu iki kardeş Akçadağ Yatılı İlöğretim Bölge Okuluna yerleştirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını yatılı ilköğretim bölge okullarına yerleştirdiklerini ifade ederek, "Bu durumda olan 600'e yakın çocuğu okullu yaptık. Bu ailemizinde mağdur durumda oldukları için çocuklarını okutamadıkları ihbarı geldi. Bizde bu ihbarı değerlendirerek, çocuklarımızın okuyabilmeleri için Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirdik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?