4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Artık villalarda kalacaklar

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda meydana gelen şiddet görüntülerinin ardından Malatyalı işadamları tarafından yaptırılan Sevgi Evleri'ne, çocuklar davul zurna eşliğinde gitti.

Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) organizesi ile yaptırılan ve 16 villadan oluşan Sevgi Evleri tamamlandı. Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 7-12 Yaş Grubu Çocuk Yetiştirme Yurdu'nda kalan 70 çocuğu Sevgi Evleri'ne yerleştirdi.

Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklar, Sevgi Evleri'ne gitmeden önce davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Eski yuvalarına el sallayarak veda eden çocuklar, araçtan iner inmez yeni villalarına koştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'a sarılan çocuklar, villalarda 9'ar, odalarda ise 3'er kişi kalacak. Çocuklar tuttukları takımların renklerini taşıyan yataklarda yatacak. Kendilerine ait çalışma masaları da olan çocuklar, 24 saat sıcak su kullanabilecek. Klima bulunan salonlarında televizyon izleyip sohbet edebilecek olan çocuklar, eğlence odalarında da oyun oynayabilecek. Bakıcılar ise 24 saat boyunca görev başında olacak.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, çocukların artık kendilerini evlerinde gibi hissedebilecekleri villalarda kalacağını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 10:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?