4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Asfalt Emülsiyon Merkezi kuruldu

Malatya Belediyesi, asfalt seriminde kullanılan ziftin yerine, yeni bir karışım olan asfalt emülsiyonunu üretmek için Asfalt Emülsiyon Merkezi kurdu. 

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Asfalt Emülsiyon Merkezi'nin yaklaşık 2 ay önce kurulduğu ve üretime geçtiği günden bu yana geçen süre içerisinde kendisini yüzde 80 oranında amorti ettiği bildirildi. 

Yapılan açıklamada, tesisin 125 bin YTL'ye mal edildiği, maliyetinin düşük olmasının sebebinin ise Asfalt Emülsiyon Merkezi'nin önemli bir kısmının Malatya Belediyesi Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürlüğü elemanları tarafından yapılmasından kaynaklandığı belirtilerek, böyle bir merkezin Türkiye'de sadece belli başlı birkaç Büyükşehir'de bulunduğu ifade edildi. 

Üretilen asfalt emisyonunun daha önce kullanılan zifte oranla yüzde 50 daha tasarruflu olduğu belirtilen açıklamada, asfalt emülsiyon malzemesinin asfalt serimin de daha kullanışlı olduğu, yağışlı havalarda dahi asfalt yapılmasına imkan verdiği kaydedildi. 

Bu arada, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın göreve gelmesiyle birlikte, araç-gereç ve Makine Parkını güçlendiren Malatya Belediyesi son olarak 3 adet çift kabinli kamyonet aldı. 

Son olarak 114 bin YTL'ye üç adet Ford Transit çift kabin kamyonet alındı. Alınan bu kamyonetlerin Asfalt şantiyesi, Maski Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğünde kullanılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:50:06
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 11:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?