3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Asfalt robotları geliyor

Malatya'da iki yıl önce programa alınmasına rağmen yapılamayan 180 kilometre stabilize yolun 5 ayda tamamlandığı bildirildi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana 180 kilometre stabilize yol çalışması yapıldığını belirtti. Er, "Protokolü 2006-2007 yılında imzalanan ancak tamamlanmayan yolları 5 ay içinde tamamladık. Programa iki yıl önce alınmasına rağmen, gerek mevsim şartları ve gerekse başka nedenlerle yapılamayan 180 kilometre stabilize yolu 5 ay içinde tamamladık. Kısacası, bir yıllık çalışma yaptık" dedi.
Geçen hafta iş programlarını tamamladıklarını da açıklayan Sami Er, "Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi üyeleri ve başkanımızla birlikte ilçe ilçe programlarımızı yaptık. Kaymakamlarımızın da bulunduğu toplantıda ihtiyaca göre yapımı öncelik arzeden yolları belirleyerek programımızı yaptık. Toplantıda 337 kilometre stabilize yol yapımını bu yıl içerisinde hedefledik. Sanıyorum bu hedefi de geçeceğiz. Ayrıca 125 kilometre de KÖYDES kapsamında stabilize yapacağız" diye konuştu.
Asfalt çalışmalarına da değinen Sami Er, "Birinci kat asfaltımızı Özel İdare olarak 56 kilometre, KÖYDES programında 28 kilometre hedeflemiş durumdayız. İkinci kat asfalt yapımını yine Özel İdare olarak 114 kilometre, KÖYDES kapsamında da 62 kilometre hedefledik" dedi.
Sami Er, araçları yenilediklerini de dile getirerek, "Asfalt serme makinelerimiz, astar taşıma röletank dediğimiz veya distribütör dediğimiz araçlarımızın hepsini yeni revizyondan geçirdik. Yeni versiyon yeni bir sistemle asfaltı sereceğiz. Bu, işimizi biraz daha kolaylaştıracak. Ayrıca araçlarımız dışında kiralama da yaptık. Kiralamayla da ekibimizi güçlendirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

ASFALT ROBOTLARI YAKINDA GELİYOR
Özel olarak yaptırılan asfalt robotlarının yakın bir zamanda Malatya'ya getirileceğini belirten Sami Er, şöyle devam etti:
"3 adet asfalt robotumuzun imalatı yakın bir zamanda tamamlanmış olacak. Robotlarımızla da birlikte belli bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyoruz. 3 adet asfalt robotun siparişi geçen aylarda verilmişti. Bu robotlar yama çalışmasını pratik şekilde yaparak, zaman kaybını da ortadan kaldırıyor. Bir robot, 300 litre asfalt hizmeti görebiliyor. Otomatik olarak iş görecek robotlar, çok fazla ve hızlı iş yapma olanağını sunuyor. Çift dingilli olan robotlar, üzerinde çalışanları ve 12 ton malzemeyi
taşıyabiliyor. Robotların yaptırılmasıyla birlikte 7 Araç 16 personel ile tek bir ekip olarak çalışan Yama Ekibi, 2 Araç 5 personel ile oluşturulacak duruma getirilmiştir. Böylece, mevcut tek Yama Ekibi, yeni personel ilavesi yapılmadan 3 ayrı ekip haline getirilmiştir. Robotlarla birlikte asfalt çalışmalarında verimin 10 kat artması hedefleniyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 12:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?